2-1 i matcher

Det svänger fort…

..eller inte. Vad vet jag. Förra veckan tog vi en stabil 9-1 seger i den första kvartsfinalen och alla utifrån trodde väl redan då att vår semifinalplats var klar. Skall verkligen säga att jag inte trodde att det skulle gå så enkelt. I lördags var det så bortamatch uppe i Linköping och min oro inför matchen hur jag skulle kunna följa matchen utan att vara på plats lugnades av Sveriges Radio  som sände hela matchen direkt på webben.

Underläge med 0-3 efter första perioden där det kändes lite synd att det sista kom så nära slutsignalen. Man hörde att Linköping skapade chanser och att Sjögren var bra i vårt mål. Men, trodde att killarna skulle ta tag i det i den andra perioden. Så blev inte fallet. Linköping kunde hålla undan och vann en välförtjänt seger och plötsligt var läget ett helt annat. Stor press på oss på måndagens match och man gick och var smånervös hela söndag och måndag (förutom att lördagskvällen var förstörd).

Man kan lätt konstatera att man bryr sig lite mer än vad som är nyttigt för hälsan om hur det går för Warberg. Nu hänger det naturligtvis ihop det här med att man blir väldigt glad vid vinster och förtvivlad vid förluster. För hade man inte blivit så bedrövad vid förlusterna så hade man väl inte blivit så glad vid vinsterna heller. Man får helt enkelt försöka hitta någon balans där. Eller, det har jag nog. Det är bara det att balansen bara finns där så länge man vinner…

Igår var det alltså kvartsfinal 3 och jag skulle precis som vid de senaste matcherna kommentera den på webben tillsammans med Magnus Augustsson. Vi får en bra start och går till den första periodpausen med en 3-o ledning. Ökar på i början av den andra även om Linköping forsätter att spela bra. När vi leder med 6-2 börjar man känna att det nog skall kunna gå vägen även om det är lång tid kvar. Linköping visar dock att de skall sälja sig dyrt och kämpar på och sliter på ett imponerande sätt.

Vi vinner matchen till slut och trött, svettig och glad kunde man åka hem och klippa ihop några intervjuer. På fredag är det dags för match nummer fyra. Efter den vet vi om det blir en femte avgörande match eller inte. Vad vi dock redan nu vet är att vi kan följa matchen på webbradion då Sveriges Radio kommer att vara på plats igen. Stort tack för det.

För er som undrar hur webbsändningarna ser ut kan man nu kolla på matcherna i efterhand. Det är bara att klicka här.