På plats i Portugal

Dags för resa igen och Peniche i Portugal är målet för resan denna gången. Jag och Patric har för fjärde året i rad bokat en veckas surfresa. De första tre åren åkte vi till Biarritz i Frankrike men efter den senaste gången kände vi att det var dags för något nytt.

Dagen började som vanligt ganska tidigt. På lördagarna har vi sedan några veckor tillbaka hemleverans av frallor och thekakor från Lilla Träslövs bageri och de brukar komma någon gång mellan halvåtta och åtta. Efter det var det dags att packa klart och få ner allt i väskan.

Vi hade egentligen tänkt åka upp mot Landvetter lite tidigare än det blev men eftersom jag denna dag skulle vara med på utdelningen av Varbergs Sparbanks ungdomledarstipendie uppe i Nöjesparken blev det lite senare avresa än annars.


Vi kom iväg från Varberg strax efter 13.00 och åkte direkt upp til Landvetter, checkade in bagage, gick igenom securityn för att landa i loungen för en kall och en whiskey. Vi kunde i alla fall ta några djupa andetag i en halvtimma innan det var dags att gå mot gate och gå ombord på planet som skulle ta oss ner till Lissabon.

Lite drygt fyra timmar senare var vi framme i Portugal och efter en lång promenad och väntan vid bandet för väskorna skulle vi ”bara” hämta ut vår hyrbil som vi hade bokat.

Alltså. Varför tar det alltid lång tid att hämta ut en hyrbil. Varför känns det alltid som man blir lurad. Varför skall man alltid komplettera sin redan färdiga bokning med några saker som kostar en massa mer pengar. När vi kommer fram till stället där vi skall hämta vår bil så var det såklart klart längst kö till det hyrbilsbolaget vi hade hyrt av. När man står i kön och tar tid på hur lång tid det tar för varje person som skall hämta ut sin redan bokade och det tar lite drygt 20 minuter undrar man ju vad de håller på med.

När vi till slut gjort klart, fått våra bilnycklar och gått till nästa byggnad, åkt hissen upp och skall gå till bilen var det ytterligare en kö för att nästa person skulle gå igenom bilen tillsammans med oss. Vi klickade på nyckeln, såg var vår bil var, lastade in våra saker i bilen och åkte. Ut i Portugaltrafiken som var förvånansvärt lugn.


Efter helt ny motorväg tog oss åt nordväst och nästan hela vägen fram till Peniche eller strax utanför där vi bor. Ett riktigt snyggt hotell, bra bemötande och information om att vi samlas imorgon bitti klockan 08.15 för första lektionen. Vi bor på ett ställe som heter Surfers Lodge Peniche och har dessutom bokat med 10 lektioner, två om dagen hur vi nu skall orka med det.

Efter att ha slängt in väskorna på rummet gick vi upp på takterassen och beställde varsin öl.


Nu är det dags för kudden för att orka med morgondagen.

/Jonas